Városlista
2024. május 23, csütörtök - Dezső

Hírek

2012. Február 04. 07:48, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Az arany és az ezüst legutoljára 1983-ban indította ennyire jól az évet

Az arany és az ezüst legutoljára 1983-ban indította ennyire jól az évet

A Heidelberger Vermögensverwaltung GmbH előrejelzései szerint a nemesfémek kínálata és kereslete közötti szakadék minden eddigi mértéknél nagyobb lesz a közel jövőben.

Néhány nyugdíj alap is elkezdett aranyba-ezüstbe fektetni, valamint az előrelátó kormányok is tovább növelik aranytartalékaikat. A világ erősen fejlődő országai soha nem látott mértékben keresik a nyersanyag kitermelő helyeket világszerte.

Miközben a világ szeme az euróövezeti válságra és az amerikai munkarőpiacra irányul, a bölcs befektetők nem aggódnak a gazdasági mutatók miatt. A nemesfémkereskedés zavartalanul folyik, az arany részvévények és a bányatársaságok részvényei töretlenül tartják emelkedő tendenciájukat.A Bloomber hírügynökség február 3-ai jelentése szerint, 24 nyersanyag (az olajtól a rézig) tőzsdei határidős ügyletei 9.3 százalékkal nőttek a múlt hónapban, amely 2006 január óta a legnagyobb havi növekedés jelenti, továbbá az arany és az eszüst 1983-ban indította legutoljára ennyire jól az évet.

A HDV túlnyomórészt nyersanyag- és energiarészvényekre specializálódott vállalat, amely több évtizedes tapasztalatának köszönhetően eredményes munkát folytat a nyersanyagszektor legelismertebb elemzőivel, szakértőivel. Sikerét főként a bányarészvény befektetések kapcsán folytatott tevékenységének köszönheti. A bányavállalatok precíz átvilágítását és a helyszíni kutatásokat követően, a korai stádiumban lévő kitermelő társaságok részvényeit ajánlják ügyfeleiknek, még mielőtt a szektor résztvevői és a média képviselői felfigyelnének rájuk.

Riczkó István, a SwissFinance Zrt. szakértője az alábbi példával szemléltette e befektetési forma nyereségességét: „Amennyiben egy befektető szeretné biztonságban tudni pénzét, úgy legfőképpen nemesfémek által diverzifikálja vagyonát, azonban ez a megoldás leginkább az infláció vagyonelkobzó hatásaitól véd, illetve értékmegőrzés szerepet tölt be. Akiknek fontos, hogy vagyonuk gyarapodjon, és szeretnék, ha pénzük tovább dolgozna nekik, sokkal inkább a bányarészvényekbe fektetik tartalékaik egy részét. Az „okos pénz” a nemesfémpiac egy kevésbé ismert anomáliáját használja ki annak érdekében, hogy óriási diszkonttal vegyen aranyat, míg a piac legtöbb szereplője az egyre növekvő és folyamatosan csúcsokat döngető árfolyamon is mohón habzsolja e nemesfémet. Általánosságban is elmondható, hogy jelenleg a bányarészvények nagyon alulértékeltek az arany árával szemben, ami kiváló lehetőséget teremt a befektetőknek.

Jelenleg a nyersanyag kitermelő vállalatok vétele-eladása egyre fokozódik. Annak érdekében, hogy a folyamatosan növekvő nyersanyag kereslet kielégíthető legyen, a bányatársaságoknak értékes lelőhelyeket kell találniuk. Azok a bányatársaságok, amelyek gazdag lelőhelyek tulajdonosai mind nagyobb keresletre számíthatnak. Pillanatnyilag Kína és India vásárol a legnagyobb mértékben aranyat, ám a különböző iparágak nemesfém felhasználása is növekszik, hasonlóan a befektetési arany keresletéhez.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 22. 14:03, szerda | Belföld

Robbanás történt Tapolcán, egy társasházi lakásban, az épületet kiürítették

Gázrobbanás történt szerda délelőtt egy tapolcai lakásban. Egy embert kórházba vittek, az épületet, az úgynevezett Y-házak egyikét, kiürítették - tájékoztatta a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője a

2024. Május 22. 14:01, szerda | Belföld

Már nyomtatják a szavazólapokat

2024. Május 22. 13:55, szerda | Belföld

Az államtitkák szerint a magyar szakképzés Európában a második helyen van

Szintet lépett a magyar szakképzés, hiszen Európában a második helyen van - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára.

2024. Május 22. 13:51, szerda | Belföld

A békéért, a háború ellen vonul a Békemenet június 1-jén