Városlista
2022. január 20, csütörtök - Sebestyén

Hírek

2021. Április 26. 10:43, hétfő | Külföld
Forrás: Gazda Árpád, az MTI tudósítója jelenti - illusztráció: mti

Átlépte a hárommilliót a romániai beoltottak száma

Átlépte a hárommilliót a romániai beoltottak száma

Vasárnap délután átlépte a hárommilliót a koronavírus ellen Romániában beoltott személyek száma - közölte honlapján az oltási kampányt koordináló bizottság.

A hivatalos adatok szerint vasárnap délután 17 óráig 3 037 698 személyt oltottak be Romániában, közülük 1 794 505-en a második oltást is megkapták. A beoltott romániaiak több mint háromnegyed része (76,92 százalék) a Pfizer által gyártott oltóanyagot kapta, az Astra-Zeneca oltását 13,81 százalékuknak, a Modernáét 9,25 százalékuknak adták be.

Romániában elsőként Temesváron szerveztek a hét végén oltási maratont, amely keretében péntek délutántól előjegyzés nélkül bárki beoltathatta magát a Pfizer vakcinával. A Digi24 hírtelevízió jelentése szerint a maraton keretében vasárnap estig mintegy 6400-an kapták meg az oltást. Amint a szervezők közölték, három hét múlva újabb maratont szerveznek a második oltás beadására.

A járvány terjedéséről közölt hivatalos adatok azt jelzik, hogy Romániában a járvány harmadik hulláma immár a leszálló ágban van. Vasárnap csupán 1542 új esetet diagnosztizáltak, ami csak kevéssel több a korábbi két hét napi átlagának (2990) a felénél. A járvány halálos áldozatainak a napi száma is csökken, de még mindig magas. A vasárnap kora délután közölt hivatalos adatok szerint az elmúlt 24 órában 127-en haltak meg, 35-tel kevesebben, mint a korábbi két hétben napi átlagban.

A kórházakra nehezedő nyomás is enyhült. Míg április elején a 14 ezret is meghaladta a kórházban ápolt fertőzöttek száma, vasárnap már csak 10 312-en voltak kórházban. Viszonylag magas maradt azonban az intenzív terápiás osztályokon kezelt betegek száma. Ott továbbra is 1358 személy életéért küzdenek.

Címkék: oltás, románia, vakcina

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 19. 14:02, szerda | Külföld

Robbanás történt egy kőolajvezetéken, leállt a szállítás

Robbanás történt Délkelet-Törökországban az észak-iraki Kirkuk város olajmezőit a dél-törökországi Ceyhan településsel összekötő kőolajvezetéken, leállt a szállítás

2022. Január 19. 11:06, szerda | Külföld

Több nemzetközi légitársaság törölte járatait az Egyesült Államokba az 5G miatt

Több légitársaság bejelentette, hogy szerdától törölte járatait egyes amerikai repülőterekre, mivel attól tartanak, hogy az ott kiépített 5G hálózatok megzavarhatják a repülőgépek kritikusan fontos berendezéseit.

2022. Január 19. 08:00, szerda | Külföld

Több mint 23 ezren jelentkeztek űrhajósnak

Csaknem 23 600-an jelentkeztek űrhajósnak az Európai Űrügynökség (ESA) felhívására, közülük 1391 jelentkező jutott át az első pályázati fordulón - közölte a párizsi központú nemzetközi kormányközi szervezet kedden.

2022. Január 18. 18:05, kedd | Külföld

Egyre gyorsabban terjed a vírus omikron variánsa Ukrajnában

Egyre gyorsabban terjed Ukrajnában a koronavírus különösen fertőző omikron variánsa, a kormányzat adatai szerint az országban egy hét alatt csaknem megduplázódott a fertőzésszám, és elérkezett a járvány újabb hulláma.