Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2017. Március 29. 05:01, szerda | Belföld
Forrás: mti

Ásóval vágta le szomszédja fülét - 7 év börtönt kap

Ásóval vágta le szomszédja fülét - 7 év börtönt kap

Emberölés kísérlete miatt hét év börtönbüntetésre ítélt a Nyíregyházi Törvényszék egy nagyecsedi férfit, aki egy ásóval majdnem teljesen levágta szomszédja fülét. Az ítélet nem jogerős

- tájékoztatta a törvényszék sajtószóvivője kedden az MTI-t. Toma Attila közleményében ismertette: a vádlott és a sértett szomszédok, akiknek kiskorú gyermekei szóváltásba keveredtek a lakóházuk előtt. A gyermekek otthon elpanaszolták sérelmeiket szüleiknek, a vádlott ezen felháborodva elindult egy ásóval a sértetthez, aki egy bottal jött ki a házból - olvasható a közleményben.

A tájékoztatás szerint a vádlott azt kiáltotta szomszédjának, hogy "kettévágja a fejét". Erre a sértett a bottal megütötte a vádlott mellkasát, aki az ásóval a sértett feje felé sújtott, és majdnem teljesen levágta a jobb fülét.

A mentőket a családtagok értesítették; csak a véletlenen múlt, hogy az ütés nem közvetlenül az áldozat fejét érte, mert akár meg is ölhette volna. A sértett jobb fülkagylója csaknem teljesen leszakadt és maradandó fogyatékosságot okozott.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott fellebbezést jelentett be.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára