Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2022. Április 07. 13:05, csütörtök | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Apa és fia barkácsolta a fűrészt, ami egyikük halálát okozta

Apa és fia barkácsolta a fűrészt, ami egyikük halálát okozta

Halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt nyomoztak Kiskunhalason.

Téglákat vágott fiával az udvaron egy 51 éves férfi Kiskunhalason tavaly december 14-én, amikor szörnyű baleset történt: a fűrész korongja elpattant. A szétrepülő darabok egyike a férfi orrnyerge és homloka közé, másik eleme pedig a mellkasába fúródott. Fia egyből apja segítségére sietett, de már hiába, mert az belehalt a sérüléseibe – közölte a rendőrség.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság nyomozói szakértők bevonásával vizsgálták a történteket. Igazságügyi műszaki szakértőt rendeltek ki, akinek véleménye alapján a sértett halálát az okozta, hogy nem tartották be a munkabiztonsági és munkavédelmi szabályokat. Kiderült, hogy a gépet ketten barkácsolták házilag és használták. A fűrésztárcsa és az ékszíjhajtás nem rendelkezett védőburkolattal, továbbá a gép újraindítás elleni védelemmel sem volt ellátva. A téglavágás közben nem használtak védőeszközt, illetve a gépasztal sem volt ellátva a munkadarabok vezetésére szolgáló vezetősínnel, ütközővel.

A történtekkel kapcsolatban az apának és a fiának a felelőssége egyaránt megállapítható, azonban sajnálatos módon már csak egyikük tud felelni a gondatlanságukért. A 26 éves kiskunhalasit gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt. Az ügy vizsgálatát befejezték és az iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére