Városlista
2024. február 22, csütörtök - Gerzson

Hírek

2011. Július 28. 07:29, csütörtök | Kék hírek
Forrás: HírTV

Adót csaltak a budapesti utazási irodák?

Adót csaltak a budapesti utazási irodák?

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal megerősítette a Privát Kopó nevű internetes bűnügyi portál értesülését, amely szerint adócsalás gyanújával indult nyomozás két fővárosi székhelyű utazási iroda ellen.

A Best Reisen és Medina Tours egy tunéziai üzletember érdekeltségébe tartozik. A gyanú szerint az utazási irodák munkatársait a valós bérüknél lényegesen alacsonyabb összegre jelentették be, fizetésük többi részét pedig borítékban kapták meg, átvételi elismervény fejében. A gyanú szerint az elmaradt adó- és járulékköltségekkel évente 35 millió forinttal károsították meg a költségvetést.

- Névtelen bejelenés alapján július 15-én rendelt el nyomozást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal budapesti székhelyű utazásszervezési tevékenységgel foglalkozó gazdasági társaságokkal kapcsolatban. A bejelentés adatai alapján adóval kapcsolatban elkövetett bűncselekmény gyanúja állapítható meg. A pénzügyi nyomozók elkezdték a nyomozást, gyűjtik a szükséges bizonyítékokat - mondta a hírTV-nek Sárközi Alexandra bűnügyi szóvivő. (rá)

hírTV

Címkék: utazási iroda

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 22. 06:00, csütörtök | Kék hírek

Majdnem hárommillió forint értékben tankolt egy férfi a volt munkáltatója számlájára

Egy 49 éves férfi nyolc hónap leforgása alatt közel 4500 liter üzemanyagot tankolt volt munkáltatója kontójára 2,7 millió forint értékben, csalás miatt indítottak eljárást ellene

2024. Február 21. 13:33, szerda | Kék hírek

21 önkormányzati hivatal páncélszekrényét törték fel

Tolvajok 21 önkormányzati hivatal páncélszekrényét törték fel, illetve kísérelték meg feltörni, mellyel közel 8 millió forintos kárt okoztak.

2024. Február 20. 16:16, kedd | Kék hírek

Jogerősen elítélték azt a volt pedagógust, aki egy diákkal létesített szexuális kapcsolatot

Jogerősen tíz hónap, két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a volt pedagógust, aki szexuális kapcsolatot létesített az iskolájában tanuló kiskorú diákkal

2024. Február 20. 09:16, kedd | Kék hírek

Két nőre is rátámadt ez az ember

Egy héten belül két nőre támadt rá az a férfi Tatabányán, akit a rendőrök elfogtak és őrizetbe vettek.