Hírek
2013. Június 19. 05:00, szerda |
Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség
A vörös hús növeli a cukorbetegség kockázatát
A sok vörös hús fogyasztása jelentősen megnöveli a cukorbetegség kialakulásának kockázatát - figyelmeztetnek a kutatók. Azt találták ugyanis, hogy a napi több mint fél adag elfogyasztása 48 százalékkal növeli a rizikófaktort - számol be a Daily Mail.
Ezzel szemben a kevés vörös hús bevitele 14 százalékkal csökkenti a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát. A szakértők szerint a sok vörös hús fogyasztása a benne található zsírnak köszönhetően okozhat diabéteszt.
A brit kutatókat az ösztönözte a tanulmány elkészítésére, hogy folyamatosan növekedik a diagnosztizáltak száma, idén már minden huszadik ember cukorbeteg a szigetországban. Ismert, hogy a 2-es típusú cukorbetegség leginkább életmódbeli tényezők következtében alakul ki, mint az elhízás, a mozgásszegény életmód és az egészségtelen táplálkozás.
A legutóbbi kutatás keretében a szakemberek három korábbi amerikai tanulmány átfogó elemzését végezték el, amely összesen 150 ezer férfi és nő étkezési szokásaira vonatkozó adatát tartalmazza.
Azt találták, hogy azoknak, akik nem változtattak vörös hús fogyasztási szokásaikon, a napi fél adag vagy annál több bevitele 48 százalékkal növelte meg a 2-es típusú diabétesz kialakulási kockázatát egy négy éves periódus alatt.
A szakértők azt javasolják mindenkinek, hogy ehelyett fogyasszanak fehér, zsírszegény húst.
Ezek érdekelhetnek még
2024. Szeptember 06. 08:30, péntek | Életmód
Restaurálják a Szent Jupát vitorláshajót
2024. Szeptember 06. 08:24, péntek | Életmód
Révész Máriusz: a mozgás szeretetét és élményét népszerűsíti az Aktív Sulikezdés program
2024. Szeptember 06. 08:22, péntek | Életmód
Változékonyabbá válik az időjárás a hétvégére
Változékonyabbá válik az időjárás a hétvégére: pénteken többfelé kell számítani záporra, zivatarra, majd csökken a csapadék esélye.
2024. Szeptember 05. 07:33, csütörtök | Életmód
Tart a parlagfű pollenszezon csúcsidőszaka
A parlagfű pollenkoncentrációja országosan nagyon magas, tart a parlagfű pollenszezon csúcsidőszaka - közölte honlapján a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ.