Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Február 23. 14:03, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

A tejtermékek közül a nyers tej okozza a legtöbb megbetegedést

A tejtermékek közül a nyers tej okozza a legtöbb megbetegedést

A legtöbben a pasztőrözetlen tejet tartják számon a legegészségesebb terméknek.

Ugyanakkor egy tanulmány rámutatott, hogy az 150 százalékkal nagyobb eséllyel okoz élelmiszer-eredetű megbetegedést, mint a pasztőrözött tejek és tizenháromszor több a kórházban megfordulók aránya is.

A tejtermékekkel kapcsolatos megbetegedések 60 százaléka a pasztőrözetlen tejek fogyasztására, míg 39 százalékuk a pasztőrözöttekre vezethető vissza. „Ez elég megdöbbentő adat, ha figyelembe vesszük, hogy az Egyesült Államok tejfogyasztásának nem több, mint egy százaléka nyers eredetű” - mondta Barbara Mahon, a CDC (amerikai Járványvédelmi és Megelőzési Központ) emésztőszervi betegségekkel foglalkozó osztályának igazgatóhelyettese.

Azt is megállapították, hogy ahol legálisan árusították a nyers tejet, ott kétszer annyi volt az általa okozott megbetegedés, mint ahol illegális volt azok terjesztése. A pasztőrözetlen tej támogatói ugyanakkor azt mondják, az számos betegség ellen véd.

A pasztőrözetlen tejtől megbetegedettek 60 százaléka 20 évnél fiatalabb volt, míg a pasztőrözött tejek által terjesztett járványok ennek a korosztálynak csupán a 23 százalékát támadták meg - írja a yourlife.usatoday.com.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára