Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. Augusztus 14. 05:00, kedd | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A stresszes férfiak jobban kedvelik a molett nőket

A stresszes férfiak jobban kedvelik a molett nőket

A stresszes férfiak sokkal vonzóbbnak találják a molett vagy akár elhízott hölgyeket, mint nyugodt lelkiállapotú társaik - mutatott rá egy új tanulmány, amelyről a Fox News számol be. Ennek fő oka, hogy a kövérség az élelemhez való hozzájutás jele, s az egészség egyik szimbóluma.

A mostani tanulmány eredményei megerősítik azokat a korábbi elméleteket, miszerint szűkös időszakban a férfiak jobban kedvelik a teltebb nőket, mert a kövérség az élelemhez és az élethez való hozzáférés jele, s egyben az egészség egyik szimbóluma is. Hiszen a sovány nők nehezebben esnek teherbe és hordanak ki egy gyermeket, mint molettebb társaik.

Egy hipotézis szerint érzelmileg labilis helyzetben a férfiak azért választják inkább a kövérebb nőket, mert az azt jelzi számukra, hogy ők könnyen megbirkóznak a problémákkal, mint a vékonyabbak.

Viren Swami, A Westminister Egyetem pszichológusa és kollégája, Martin Tovee, a Newscastle Egyetemről a kutatásban résztvevő 81 férfit véletlenszerűen osztotta be stresszes, állásinterjúhoz hasonló helyzetbe, vagy nyugodt körülmények közé, ahol kényelmesen várakoztak egy szobában.

Megállapították, hogy a stresszes férfiak sokkal vonzóbbnak találták a molettebb nőket, mint azok, akik nyugodt állapotban voltak. Ugyanakkor az is igaz, hogy a normál testsúlyú és kövér hölgyeket is vonzóbbnak találták a stressznek kitett férfiak, mint társaik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 10:07, hétfő | Életmód

MME: ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket!

Ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 21. 11:30, vasárnap | Életmód

Alapítása 2777. évét ünnepli Róma

Császárok, szenátorok, matrónák és gladiátorok felvonulásával ünneplik Róma 2777. születésnapját vasárnap, amelyet a legenda szerint Romulus és Remus április 21-én alapított.

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.