Városlista
2024. március 4, hétfő - Kázmér

Hírek

2023. Október 14. 08:21, szombat | Kék hírek
Forrás: MTI

A rendőrség telephelyén álló autókat fosztogattak

A rendőrség telephelyén álló autókat fosztogattak

Vádat emelt a Kiskunhalasi Járási Ügyészség két férfi ellen, akik rendőrségi telephelyen álló - hatósági eljárásokban elkobzott, illetve lefoglalt - járművekből akkumulátorokat és rádiós magnókat loptak el.

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség pénteki tájékoztatása szerint az ügy két - munkahellyel és jövedelemmel nem rendelkező - kiskunhalasi vádlottja 2023 tavaszán nyilvános parkolókból autókat vontatott el, hogy szétszereljék és vashulladékként értékesítsék a járműveket.

A két férfi elhatározta, hogy azokat - a különböző hatósági eljárásokban lefoglalt - járműveket is kifosztja, amelyek a rendőrség kiskunhalasi, bekerített telephelyén parkoltak. Áprilisban két éjszaka alatt ezekből a gépkocsikból kiszedték - a jellemzően 10-25 ezer forint értékű - akkumulátorokat, az utastérből a rádiós magnókat, és a lopott holmit a fiatalabb vádlott tanyájára vitték. Egy külföldi autóból a 150 ezer forint értékű beltéri kijelzőt is elvitték.

A tolvajok az alkatrészeket vastelepen értékesítették, a rendőrségnek 440 ezer forint, a bíróságnak 65 ezer forint kárt okozva. A kiskunhalasi rendőrök a lopott holmi darabjai közül néhányat a vastelepen, illetve a fiatalabb vádlott ingatlanában lefoglalták, így a kár egy része megtérült.

Az ügyészség a büntetett előéletű férfiakat többrendbeli üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopással vádolja. Bűnösségükről a Kiskunhalasi Járásbíróság dönt.

Címkék: rendőrségi hír

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 02. 11:57, szombat | Kék hírek

Online csalókra figyelmeztet a Nemzeti Védelmi Szolgálat

Online csalókra figyelmeztet a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ): a csalók az Anydesk nevű programot próbálják meg letöltetni, hogy teljes hozzáférést kapjanak az áldozatok számítógépéhez, mobiltelefonjához.

2024. Március 01. 15:18, péntek | Kék hírek

Nőnek öltözve lopott idősektől egy férfi, vádat emeltek ellene

Magát nőnek álcázva lopott meg idős embereket egy férfi egy nővel, a Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség mindkét gyanúsított ellen vádat emelt - közölte a Fővárosi Főügyészség pénteken az MTI-vel.

2024. Február 29. 06:00, csütörtök | Kék hírek

Roadpol-akció: több mint kétezer jogsértést követtek el teherautó- és buszvezetők

A rendőrök 2141 esetben állapítottak meg jogsértést a múlt heti Roadpol országos akcióban, amelynek során tehergépkocsikat és autóbuszokat ellenőriztek Magyarország közútjain