Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Augusztus 28. 08:45, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

A polgárőrség fokozottan ellenőrzi az iskolák és óvodák környékét

A polgárőrség fokozottan ellenőrzi az iskolák és óvodák környékét

A polgárőrök a tanévkezdéstől fokozottan ellenőrzik az iskolák és óvodák környékét a reggeli és a délutáni órákban - közölte az Országos Polgárőr Szövetség pénteken az MTI-vel.

A közleményben azt írták, idén is kiemelt figyelmet fordít a tanévkezdés biztonságára a polgárőrség.

A szövetség online megtartott elnökségi ülésén Szabó Zoltán szakmai elnökhelyettes minden egyesületet arra kért, hogy a rendőrséggel együttműködve fokozottan ellenőrizzék az óvodák, iskolák környékét. Reggel és délután a polgárőrök segítsenek a forgalomirányításban, a gyalogátkelőhelyek biztonságos használatában, a gyerekek elleni jogsértések megakadályozásában, és erősítsék a drogprevenciós járőrszolgálataikat. Azokon a településeken pedig, ahol nincs oktatás, a megállókban fokozottan figyeljenek az iskolába induló vagy onnan érkező gyerekek biztonságára.

Túrós András, a szövetség elnöke minden polgárőrt arra kért, érezze kötelességének a gyermekek biztonságos iskolakezdésének segítését.

Közölte: a polgárőrök intenzív jelenlétét legalább egy hónapig fenn kell tartani az iskolák és óvodák környékén.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.