Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Március 30. 14:05, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

A Mercedes "begyújthatja" a magyar gazdaságot

A Mercedes

Megkezdődik a sorozatgyártás a Mercedes kecskeméti üzemében.

A Daimler AG még 2008-ban döntött arról, hogy az új beruházását Kecskeméten valósítja meg, amivel évi 5 milliárd forint bevételt nyújt a városnak, és 3000 főnek biztosít munkát a térségben.

Orbán Viktor miniszterelnök azt mondta Kecskeméten, hogy Benz találmánya megújította az egész világot, mert a nagy változásokat nem lehet feltartóztatni. Kifejtette, napjainkban a világ átrendeződése azt jelenti, hogy Európának ismét meg kell újulnia, ha meghatározó tényező akar lenni a világban. Ehhez reményt és utat mutat a Mercedes beruházása – folytatta -, mivel csak Németország és Közép-Európa együttműködése tudja az európai gazdaságot felpörgetni.

A miniszterelnök elmondta, a magyarok mindig szövetségesnek tekintették a németeket, mivel sohasem irigyeltek tőlük semmit. Németország munkával teremtette meg amit elért, amit jól jellemez, hogy hetven évvel a második világháborús pusztítás után most mindenki a németektől várja, hogy kihúzza Európát a válságból.

Orbán Viktor hangsúlyozta, ami ma itt történik, jóval több egyszerű befektetésnél. A Mercedes hosszú távon tervez hazánkban, szeretne magyar beszállítókkal dolgozni, támogatja a hazai oktatást és innovációt, ezért ez nem pusztán beruházás, hanem szövetség. A Mercedesnek nem csak a magyar piac kell, hanem értékteremtéshez keres partnereket, ezért ez az értékteremtés szövetsége – tette hozzá.

A miniszterelnök kiemelte azt is, hogy a beruházással Kecskemét a járműipar újabb fellegvára lesz, az autógyártás pedig a teljes magyar gazdaság közel egytizedét teszi ki és több tízezer családnak nyújt munkát, megélhetést. A mai nap az utóbbi idők egyik legjelentősebb sikere Magyarország számára – fűzte hozzá Orbán Viktor.

Az ünnepélyes megnyitón Dr. Dieter Zetsche, a Daimler AG igazgatója és a Mercedes-Benz Cars vezetője, valamint Frank Klein, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója üdvözölte Orbán Viktort. Dr. Dieter Zetsche bejelentette, hogy az új üzemben gyártják majd a Mercedes új kompakt-autó generációjának egy további modelljét, a négyajtós kupét. Az üzem fejlesztése során a dolgozói létszámot a mostani 2500-ról több mint 3000-re növelik. Az igazgató köszönetét fejezte ki a magyarországi politikai, kormányzati és társadalmi partnereknek, akik a messzemenőkig támogatták a gyár fejlesztését. Frank Klein kiemelte, a négy évvel a befektetési döntés után a mai nappal valósággá vált a „Mercedes-Benz Made in Hungary”.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.