Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2012. Július 23. 12:47, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

A méhek betegsége miatt zárlat van Pest megye több településén

A méhek betegsége miatt zárlat van Pest megye több településén

A mézelő méhek között tapasztalt fertőző betegség miatt zárlatot rendeltek el Gödöllőn és a környék több településén a méhekre, az azokkal kapcsolatos termékekre, valamint a méhekkel érintkezésbe kerülő bizonyos tárgyakra - közölte Gödöllő önkormányzata a honlapján hétfőn.

A kerületi főállatorvos által jegyzett, az MTI-hez is eljuttatott határozat szerint a Pest Megyei Kormányhivatal Élelmiszer-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatósága azt követően rendelte el a zárlatot, hogy az egyik szadai méhészetben a mézelő méheknél nyúlós költésrothadás betegséget mutattak ki.
A hétvégétől visszavonásig érvényes zárlat ideje alatt Gödöllő teljes közigazgatási területén, valamint Erdőkertesen, Szadán és Veresegyházon tilos a mézelő méhek, az azokkal kapcsolatos termékek, illetve az azokkal érintkezésbe került eszközök elszállítása. Tilos a vándorméhészek letelepedése is - áll a határozatban.
Az érintett területen valamennyi méhészet méhcsaládját hatósági állatorvosnak vagy a méhegészségügyi felelősnek kell megvizsgálnia - olvasható a gödöllői önkormányzat közleményében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 17. 19:25, péntek | Belföld

Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban a Vodafone folyamatos hálózatfejlesztésének köszönhetően

A szolgáltató országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett.

2024. Május 17. 18:41, péntek | Belföld

GVH: számos ponton módosít a Viber hatósági eljárás miatt

Számos ponton módosít a Viber internetalapú üzenetküldő szolgáltatás a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárásának köszönhetően - közölte a hatóság pénteken az MTI-vel

2024. Május 17. 14:40, péntek | Belföld

KSH: a benzin 12, a dízel 1 forinttal olcsóbb a szomszédos országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 609 forint volt, ami megegyezik a régiós átlagértékkel. A szomszédos országokban az átlagár 621 forint volt.