Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. Február 24. 07:03, péntek | Belföld
Forrás: OrintPress

A kismama migrénje összefügg a csecsemőkori kólikával

A kismama migrénje összefügg a csecsemőkori kólikával

Azok a csecsemők, akiknek anyukájuk migrénnel küzd, 2,5-szer nagyobb valószínűséggel kapják el a gyermekkori kólika nevű betegséget, amely erős hasi fájdalommal, görccsel jár.

A kutatók szerint az eredmények azt mutatják, hogy a gyermekkori kólika lehet a későbbi migrén előjele is. „Mivel a migrén egy rendkívüli genetikai rendellenesség, a csecsemőkori kólika egy korai jele annak, hogy a gyermek élete későbbi szakaszában hajlamos lesz a migrénes fejfájásra” - mondta Amy Gelfand, a Kaliforniai egyetem gyermek neurológusa.

A vizsgálat során a kutatók 154 anya és gyermeke esetében hasonlították össze a rizikófaktort. Az eredmények azt mutatták, hogy a csecsemők 29 százalékának, akiknek mamájuk migrénnel küzdött, volt kólikája. Ezzel szemben azoknál, akik édesanyja nem küzdött migrénnel, ez az arány mindössze 11 százalék volt - számol be a kutatásról a webmd.com.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:28, szerda | Belföld

Egy budapesti iskolában is gyanús szagokat éreztek, nyomoz a rendőrség

Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség a XXIII. kerületi Török Flóris Általános Iskolában szerda reggel történt tömeges rosszullétek miatt, amelyek előtt szúrós szag terjengett az épületben

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.