Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Február 28. 07:11, kedd | Belföld
Forrás: OrintPress

A jobbkezesek jobb kézzel is telefonálnak?

A jobbkezesek jobb kézzel is telefonálnak?

Az emberek nagyjából 70 százaléka a domináns kezével tartja mobiltelefonját telefonáláskor - írja egy új tanulmány.

Akik inkább az agyuk bal felét használják gondolkodáshoz, azok általában a jobb kezükkel írnak és végzik mindennapi teendőiket. Emellett valószínűbb az is, hogy a jobb fülükhöz teszik mobiljukat, még akkor is ha nincs hallásbeli különbség a két fül között.

A detroit-i Henry Ford Kórház kutatói szerint ez fordítva is így van, a balkezes, de jobb agyféltekével gondolkodók esetében.

A kutatók online felmérésében 700 emberből a jobbkezesek 68 százaléka mondta azt, hogy jobb fülükhöz teszik telefonjukat ha hívást kapnak, míg csupán 25 százalék használta a bal fülét és 7 százalék mindkét fülét.

A balkezes emberek közül 72 százalék azt mondta, hogy bal füléhez tartja mobilját, 23 százalék a jobb fülét használja telefonáláshoz és 5 százalék mindkettőt - számol be a healthday.com.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.