Városlista
2024. április 14, vasárnap - Tibor

Hírek

2023. Január 19. 06:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

A Honvédszakszervezet üdvözli a katonai életpálya lezárását követő szolgálati juttatást

A Honvédszakszervezet üdvözli a katonai életpálya lezárását követő szolgálati juttatást

Üdvözlik azt a kormányrendeletet, amely megnyitja a lehetőséget arra, hogy a 25 év szolgálati idő után legalább 45 éves kort elérő katonák, kényszerű kiválásuk esetén honvédelmi szolgálati juttatásban részesüljenek.

Szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményükben emlékeztettek: a szakszervezet a 2011-es törvényi változások óta küzd egy olyan juttatási rendszerért, amely kizárja a visszaélések lehetőségét, ugyanakkor "méltányos keretek között, lehetőséget biztosít a szolgálatot objektív és respektálható okokból megszüntetni kényszerülő állomány méltó körülmények között való inaktív állományba helyezésére".

Felidézték: a kormány kedden megjelent rendelete megnyitja a lehetőséget arra, hogy a 25 év szolgálati idő után legalább 45 éves kort elérő katonák kényszerű kiválásuk esetén honvédelmi szolgálati juttatásban részesüljenek.

Hozzátették: a Honvédszakszervezet elnöksége üdvözli, hogy a kormány proaktív módon lépett fel az idősödő katonaállomány szolgálati viszonyának megszüntetése ügyében.

A szakszervezet szerint a kormányrendelet megalapozza, hogy - mint írták, további finomítások mellett - olyan járadékszolgáltatási rendszer alakuljon ki, "amely alkalmas a katonák korábbi ellátási rendszerének kiváltására úgy, hogy annak múltban meglévő negatív hatásait messzemenőkig kiküszöböli".

Jelezték: a szakszervezet konkrét javaslatokat terjeszt elő a honvédelmi tárcánál a rendelet részletes szabályaihoz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 15. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Belföld

Halálos légibaleset történt Ráckeresztúrnál

Halálos légibaleset történt Ráckeresztúrnál szombat délelőtt, a sportrepülőgépben utazó két férfi a helyszínen meghalt, a baleset körülményeit büntetőeljárás keretében vizsgálja a rendőrség

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Belföld

Gyopáros Alpár: a magyarság lelke vidéken él

A magyarság lelke vidéken él, elsősorban a falvakban és a kisvárosokban, mert sajnálatosan szinte már csak itt élnek a keresztény gyökerű értékek, amelyekkel a magyarság ezer éven át túl tudott élni a Kárpát-medencében

2024. Április 13. 06:00, szombat | Belföld

MÁV: tavaszi utómunkálatokkal fejeződik be a győri fővonal felújítása

Tavaszi utómunkálatokkal fejeződik be a győri vasúti fővonal felújítása, emiatt több ütemben módosul a menetrend a következő hónapokban - közölte a MÁV Zrt. pénteken az MTI-vel.