Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2011. Augusztus 24. 07:19, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

A hibás adatokat adó korábbi magánnyugdíjpénztár-tagok is megkapják a reálhozamot

A hibás adatokat adó korábbi magánnyugdíjpénztár-tagok is megkapják a reálhozamot

A Nemzetgazdasági Minisztérium határozottan cáfolja azokat a napokban felröppent álhíreket, hogy a hibás adatokat közlő egykori magánnyugdíjpénztár-tagok reálhozamának kifizetését leállították volna.

Egyúttal a tárca felszólítja a magánnyugdíjpénztárakat, hogy maradéktalanul tegyenek eleget a volt tagok adatmódosítási kérelmének, és a tagi kifizetéseket a jogszabályban rögzített határidőn belül teljesítsék.

Az állami rendszerbe visszalépő volt pénztártagok 2011. május 31-ig nyilatkozhattak arról, hogy milyen bankszámlaszámra vagy lakcímre kérik a kifizetést. Ezen nyilatkozat hiányában a magánnyugdíjpénztáraknak a visszalépő tagi kifizetések összegét a nyilvántartásaikban szereplő lakcímre kellett kiutalniuk. Több, egykori magánnyugdíjpénztár-tag esetében azonban a nyilvántartásban szereplő adatok hibásak voltak, így a hibás címre kiutalt összeg visszaérkezett a magánnyugdíjpénztárakhoz.

A Nemzetgazdasági Minisztérium felszólítja a magánnyugdíjpénztárakat, hogy a zökkenőmentes elszámolás érdekében a volt pénztártagok adatmódosítási kérelmének tegyenek eleget, valamint az át nem vett és a magánnyugdíjpénztárakhoz visszaérkezett összegek kifizetését a volt pénztártagok rendelkezése alapján határidőn belül ismételten tegyék meg.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: hozam

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő