Városlista
2021. szeptember 26, vasárnap - Jusztina

Hírek

2021. Szeptember 04. 10:03, szombat | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

A győzelem a cél BRNO-ban is!

A győzelem a cél BRNO-ban is!

A Slovakiaring bajnoki fordulóján sikeresen tért vissza hazai pályán a Gender Racing Team korábbi MNASZ Formula Renault bajnoka a többszörös szlovák gokart bajnok Szabó Nikolas a Gender Racing Forma3-as Dallarajában.

Most a hétvégén egy igazán régi tradicionális pályán kell még jobban összebarátkoznia az F3-assal a BRNO-i aszfaltcsíkon. Ezt most a csütörtöki tesztnapon szerencsére a technika ördöge sem hátráltatta, így az összes lehetőséget fel tudta használni Niko és a csapat a pályaismeret felfrissítésére és a lehető legjobb beállítások megtalálására. Nikolas elmondása alapján az F3-assal még nagyobb élmény ez a pálya a tempós kanyarokkal és a nagy szintkülönbségekkel.

Fontos is volt kihasználni minden tesztelési lehetőséget, mivel az időterv kialakítása folytán később már nem nagyon lesz lehetőség hibázásra ugyanis pénteken csupán csak az időmérőedzés, szombat délelőtt az első versenyfutam vasárnap reggel a második időmérő végül késő délelőtt a második versenyfutam kerül majd lebonyolításra. A formaautós kategóriában ezen a hétvégén jóval népesebb mezőny jött össze mint a Slovakiaringen, így nagyobb lesz a küzdelem is a bajnoki pontokért, de a szabadedzések teljesítményét látva Nikolasnak minden reménye megvan rá, hogy ismét ott lehessen a győzelmi dobogó valamelyik felső fokán.

A feszített időbeosztás viszont fogyaszthatóbbá válik rögtön, hogy ha megnézzük, hogy a Gender Racing milyen versenysorozatokkal és mezőnyökkel lép együtt pályára a hétvégén. A BRNO-i szervezők a megszokott FIA CEZ és DREXLER Formel Cup mezőnyök mellett a legendás cseh pályára invitálták az ADAC Histo Cup mezőnyét mely a 70-es 80-as évek keleti autómárkáiból épült túra és Formula Easter versenygépeit vonultatja fel, vagy mint a BOSS GP melyben a 90-es és a korai 2000-es évek Forma1- es F3000-es IndyCar versenyautói láthatók éles versenyben melyek működésének látványa és hanghatásai igazán különleges élmény minden autósport rajongó számára.

Egyszóval pezsgő autósport élmény vár ránk a BRNO-i versenypályán, a hétvégén remélhetőleg nem utoljára! Ugyanis sajnos felmerültek olyan hírek, hogy mivel a pálya az utóbbi években több világ vagy európai szintű nemzetközi sorozat rendezvényét is elveszítette, melyből a MOTO GP volt nyilván a legérzékenyebb veszteség sajnos még a pálya végleges bezárása is felmerült a lehetséges opciók között.

Nagyon reméljük, hogy nem ez lesz a végső megoldás, hiszen a gyönyörű környezetben fekvő tradicionális versenypályához a Gender Racing Team-et is sok nagyszerű élmény és sportsiker köti az elmúlt évekből!

Na de addig is most a hétvégén ne szomorkodjunk, hanem szurkoljunk a GRT régi új bajnokának Szabó Nikolasnak az újabb győzelmekért!

- Gender Racing Team -

Címkék: autósport

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 25. 10:12, szombat | Sport

Hybrid pályacsúcsot futnék a RabócsiRingen!

Greinbachban második, Kakucs Ringen harmadik helyen végzett a még csak 14 éves Rallycross pilóta Pál Krisztián. Vele beszélgetek a hétvégi RabócsiRingi versenyről.

2021. Szeptember 23. 17:08, csütörtök | Sport

A defektes Vértes után mindent beleadnak majd!

A bajnokság éléről kezdhette meg az év utolsó előtti ORB futamát Csomós Miklós és Nagy Attila, de egy defekt hamar megpecsételte a versenyüket.

2021. Szeptember 22. 15:35, szerda | Sport

Mindig ilyen szakaszokon mennék!

A Vértes ralit az P12 kategória győzelemmel zárta a Kronome - Pásztor ralipáros.

2021. Szeptember 20. 17:07, hétfő | Sport

Tíz aranyérmet nyertek a magyarok a kick-box világkupán

Összesen tíz aranyérmet nyertek a magyarok felnőtt korosztályban a 26. kick-box világkupán a hétvégén a BOK Csarnokban.