Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Május 11. 10:01, szerda | Belföld
Forrás: mti/fotó: police.hu

A gyalogosok védelmére hívják fel a figyelmet a közlekedési kultúra napján

A gyalogosok védelmére hívják fel a figyelmet a közlekedési kultúra napján

Ma van a közlekedési kultúra napja; idén a gyalogosok védelme, a gázolások elkerülése a központi téma - közölték a szervezők az MTI-vel.

A közlemény szerint május 11-én a közlekedőket és a közlekedésben dolgozó szakembereket ünneplik, valamint arra hívják fel a közlekedőket, tartsák tiszteletben egymást.

A kampányt idén nyolcadik alkalommal szervezik meg a Közlekedéstudományi Egyesület koordinálásával, a programhoz 84 szervezet csatlakozik, mások mellett a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, az Országos Mentőszolgálat és a Mahart PassNave Személyhajózási Kft.

Idén a gyalogoshalálozások elkerülése a központi téma. A lakott területen belül zebrán elütött gyalogosok aránya az elmúlt öt évben 41 százalékról 44 százalékra nőtt. Tízezernél több embert ütöttek el Magyarország közútjain, 4335 esetben pedig kijelölt gyalogos-átkelőhelyen történt a gázolás - olvasható a közleményben.

Idén is lehetett szavazni mások mellett az év kerékpárútjára, körforgalmára és hídjára.

Idén száznál több rendezvény közül választhatnak az érdeklődők, a Müpában például szakmai konferenciával készülnek a szervezők, majd este a MÁV Szimfonikus Zenekar koncertezik. A részletes program a http://www.akozlekedesikulturanapja.hu/ oldalon találhat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.