Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2015. Október 15. 08:14, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

A fél országban jelentős esőzésre figyelmeztetnek

A fél országban jelentős esőzésre figyelmeztetnek

A csütörtökön várható jelentős mennyiségű csapadék miatt az ország nyugati és középső területein tizenkét megyére és a fővárosra is figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtök reggel az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint Győr-Moson-Sopron, Somogy és Veszprém megyében másodfokú figyelmeztetés van érvényben.

Budapesten és Pest megyében, valamint Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Komárom-Esztergom, Nógrád, Tolna, Vas és Zala megyében elsőfokú a figyelmeztetés ugyancsak a nap folyamán várható sok eső miatt.

A meteorológiai szolgálat azt írta: a dél felől egymást követő csapadékzónák hatására a Dunántúlon, valamint az ország középső részén éjfélig további jelentős mennyiségű esőre van kilátás. Az említett tájakon 20-30, de Somogy, Veszprém és Győr-Moson-Sopron megyében 30-40 milliméter csapadék is hullhat.

A csendes eső mellett főként a Dunántúlon előfordulhat egy-egy zivatar is - tették hozzá.

Az előrejelzés szerint a legmagasabb nappali hőmérséklet 14-19 Celsius-fok között valószínű, de a Tiszántúlon 20, 21 fok is lehet. Késő estére 11-16 fok közé hűl le a levegő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.