Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Január 25. 13:00, péntek | Belföld
Forrás: MTI

A Depeche Mode új albuma, a Delta Machine március 25-én jön ki

A Depeche Mode új albuma, a Delta Machine március 25-én jön ki

Delta Machine címmel jelenik meg március 25-én a popzene történetének egyik legsikeresebb zenekara, a Depeche Mode tizenharmadik stúdióalbuma.

A lemezt a brit csapat tavaly rögzítette a kaliforniai Santa Barbarában és New Yorkban, a producer Ben Hillier volt, a keverést Flood végezte el. A Depeche Mode új kislemezdala, a Heaven klipje február 1-jén mutatkozik be a világhálón - tájékoztatta a kiadványokat Magyarországon terjesztő Sony Music Hungary pénteken az MTI-t.
"Szerettem volna, hogy igazán modern legyen az új lemez hangzása és az emberek jól érezzék magukat, miközben hallgatják. Egyszerűen van benne valami varázslatos" - fogalmazott Martin Gore, a Depeche Mode fő dalszerzője. Dave Gahan énekes szerint amikor az album készítése közben úgy érezték, túlságosan normális és átlagos a zene, inkább felrúgták a szabályokat, és belecsempészték a jellegzetes Depeche Mode-hangzást.
Az album megjelenését követően a Depeche Mode európai turnéra indul. A koncertsorozat május 7-én kezdődik Tel-Avivban, a Hajarkon Parkban. A csapat összesen 34 koncertet ad 25 európai országban, köztük a milánói San Siro stadionban, a párizsi Stade de France színpadán és a moszkvai Lokomotívban. A Depeche Mode május 21-én játszik Budapesten a Puskás Ferenc Stadionban, az európai turné a fehéroroszországi Minszkben zárul július 29-én. Ezt követően Észak-Amerikában kezd koncertsorozatot a brit zenekar.
A Delta Machine dallistája: Welcome To My World, Angel, Heaven, Secret To The End, My Little Universe, Slow, Broken, The Child Inside, Soft Touch/Raw Nerve, Should Be Higher, Alone, Soothe My Soul és Goodbye. A kibővített deluxe edition tartalmaz egy négy bónuszdalt (Long Time Lie, Happens All The Time, Always, All That's Mine) tartalmazó másik korongot is, valamint egy 28-oldalas keményfedeles könyvet, benne a Depeche Mode állandó művészeti főnöke, Anton Corbijn fotóival.
A Depeche Mode világszerte több mint százmillió lemezt adott el. Az 1981-ben alakult elektronikus csapatban jelenleg is három alapító tag, Martin Gore, Dave Gahan és Andy Fletcher játszik. Az eddig megjelent tizenkét stúdióalbum több mint húsz országban - köztük Amerikában és az Egyesült Királyságban - került a Top 10-be. Legutóbbi albumuk, a 2009-es Sounds of the Universe tizennégy országban debütált az első helyen.

Címkék: Kultúra-zene

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során