Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Március 02. 07:15, péntek | Kék hírek
Forrás: mno / MTI

A bíró eltökélt: március 13-án másodfokú ítéletet lesz a "fekete sereg" ügyében

A bíró eltökélt: március 13-án másodfokú ítéletet lesz a

Március 13-án hirdet másodfokú ítéletet a Debreceni Ítélőtábla a Magyar Róbert és társai, a "fekete sereg" tagjai ellen, bűnszervezetben elkövetett emberölési kísérlet és más bűncselekmények miatt indult büntetőperben.

Ezt Balla Lajos tanácsvezető bíró közölte a per csütörtöki tárgyalásán, miután a vádlottak az utolsó szó jogán többnyire a felmentésüket vagy az első fokon hozott ítélet enyhítését kérték. A bíróság egyidejűleg elutasította az ügyben kezdeményezett bizonyítási indítványokat, a döntés okát a határozatban indokolja majd meg.

A szökésben lévő elsőrendű vádlott, Magyar Róbert a héten levelet intézett a büntetőtanácshoz, abban egyebek mellett azt írta, hogy vádlott-társai érdekből vallottak ellene, és nem mondtak igazat, amikor bűnszervezetről beszéltek. Egy korábbi nyíregyházi esettel kapcsolatban pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy abban az ügyben megszüntették ellene az eljárást. Magyar Róbert a levelében arra nem tért ki, hogy hol tartózkodik; a szökését azzal indokolta: a bíróság szerinte elfogult volt vele szemben, és így ő tartott attól, hogy súlyos ítéletet kaphat.

Az elsőrendű vádlott védője bizonyítási indítványként terjesztette elő a levélben foglaltakat; ezt utasította el csütörtökön a táblabíróság.

A bűnszervezetben elkövetett emberölési kísérlet és más bűncselekmények - egyebek mellett zsarolás, csalás, prostitúcióra kényszerítés, lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés - miatt indult büntetőügyben az első fokon eljáró Fővárosi Bíróság a "fekete sereg" szökésben lévő vezetőjét, Magyar Róbertet tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetésre, 28 társának többségét másféltől tizenöt évig tartó fegyházra, illetve börtönbüntetésre ítélte, két vádlottat próbára bocsátott, kettőt pedig felmentett a bűncselekmény elkövetésének vádja alól.

Balla Lajos bíró csütörtökön bejelentette: a március 13-ai határozathirdetésnek az sem lesz akadálya, ha nem jelennek meg a bíróságon a vádlottak, a védők és az ügyész sem.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.