Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2018. Február 13. 07:27, kedd | Belföld
Forrás: police.hu

A betörő házáig vitte kollégáját a rendőrkutya

A betörő házáig vitte kollégáját a rendőrkutya

Nyomkövető szolgálati kutya segítette a baktalórántházi rendőrök munkáját.

Az egyik baktalórántházi vegyesboltból kapott bejelentést a rendőrség február 9-én, mely szerint hajnalban ismeretlen tettes betörte az üzlet hátsó bejárati ajtaját és a helyiségből eltulajdonította a pénztárgép kazettáját, a benne lévő több tízezer forint készpénzzel. Az Ice hívónévre hallgató, németjuhász fajtájú nyomkövető szolgálati kutya, a bolttól egészen a feltételezett elkövető baktalórántházi lakóhelyéhez vezette a rendőröket.

A bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható M. M. 19 éves helybeli lakost a rendőrök a bejelentést követő néhány órán belül elfogták, a rendőrőrsre előállították és bűnügyi őrizetbe vették. A nyomozás adatai szerint a gyanúsított két másik üzlethelyiségbe is betört február 9-én Baktalórántházán. Az egyik helyről szintén elvitte a kasszát, a másik üzletből pedig üres kézzel távozott ugyan, de a rongálással jelentős anyagi kárt okozott. A baktalórántházi rendőrök a férfit lopás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek - az illetékes ügyészség felé - előzetes letartóztatásának indítványozására.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.