Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Május 09. 14:09, szerda | Belföld
Forrás: STOP / MTI

A belföldi vonatokon hiába keresi majd az étkezőkocsit

A belföldi vonatokon hiába keresi majd az étkezőkocsit

A MÁV-START június 16-án megszünteti az étkezőkocsi szolgáltatást belföldi járatain, a nemzetközi járatokon azonban megmaradnak az étkezőkocsik a belföldi és a külföldi szakaszon is - közölte a vasúttársaság kedden.

Hozzátették: a jelenlegi koncepció nem volt kifizetődő, de a későbbiekben, egy készülő, új szolgáltatási koncepció mentén szeretnék újraindítani a kocsikat.

A MÁV-START számítása szerint az étkezőkocsi szolgáltatáshoz közvetlenül kapcsolható éves kiadásuk mintegy 660 millió forint, bevételük 10,3 millió forint, az üzemeltetést ugyanis a bérlő végzi.

A szolgáltatás megszüntetése érinti a belföldi forgalomban közlekedő pécsi, nyíregyházi, miskolci és debreceni InterCity járatokat.

A MÁV START hangsúlyozza: az utasok igényei alapján tervezik az új szolgáltatási koncepciót, amely tartalmazhat étkezőkocsi szolgáltatást is, de nem a jelenlegi konstrukcióban.

STOP / MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára