Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. Szeptember 30. 10:31, szerda | PR

5 dugattyús kompresszor típus, amivel érdemes megismerkedni

5 dugattyús kompresszor típus, amivel érdemes megismerkedni

A kompresszorok minden korábbinál szélesebb választékban vannak jelen a piacon.

Laikusként azonban sokan meglehetősen tétován állnak a témához, hiszen nem tudják, melyek a leginkább lényeges különbségek az egyes típusok között. Cikkünkben most a dugattyús kompresszorokat vesszük górcső alá, és igyekszünk megismertetni azok jellemzőit az érdeklődőkkel. A kínálatban az ipari felhasználás mellett a kompakt méretű, otthoni használatra ideális megoldások is elérhetőek.

1. Közvetlen hajtású dugattyús kompresszorok hobbi és kisipari használatra

A btkkft.hu az egy-ill. kéthengeres, 6-100 literes tartállyal rendelkező típusokat kifejezetten kisipari, hobbi célokra ajánlja. Az 1-3 lóerős villanymotor tökéletesen alkalmas ilyen szempontból. A közvetlen hajtású dugattyús kompresszorok már csak méretükből adódóan is könnyen mozgathatóak, szállíthatóak, használatuk pedig a kezdők számára sem jelenthet problémát. Természetesen nem mindegy, hogy milyen élettartamra számíthatnak a vásárlók. Az időtálló minőség érdekében ezek a modellek védőburkolattal kerülnek kiszállításra, a betáp kábel és a kimenő nyomásszabályozó pedig szintén a garantált prémium kategóriás sűrített levegő előállítást szolgálják.

2. Ékszíjhajtású megoldások akár 500 literes tartálymérettel

2-10 lóerővel rendelkeznek azok a dugattyús kompresszorok, amelyek ékszíjhajtású megoldással állnak rendelkezésre. A 25-500 literes tartályméret és az öntöttvas hengerek kiváló minőséget képviselnek. Ehhez társul még a zajszigetelő burkolat és a hűtőventilátor, amelyek kitűnő választásnak bizonyulnak a kényelem és az optimális működés érdekében. A megfelelő méretarány a sűrítőegység és a légtartály mérete között szintén elmaradhatatlan, éppen úgy, mint a mozgó alkatrészek megfelelő kenése szintetikus olajjal.

3. Robbanómotoros eszközök: ha nincs áram a közelben

Gyakran előfordul, hogy sűrített levegő felhasználásra mutatkozik igény, ám az érintett területen nem áll rendelkezésre elektromos áram. Ilyenkor bizonyulnak tökéletes választásnak a robbanómotoros dugattyús kompresszorok, amelyek benzin-vagy dízelmotorokkal érhetőek el. A széles nyomtávnak köszönhetően akár nehéz terepen is egyszerűen mozgatható az eszköz, ráadásul ezt nagyméretű, durva mintázattal bíró gumikerekei is elősegítik. A robosztus méret meglepően egyszerű kezelhetőséggel társul, így alapvetően elmondható, hogy egy praktikus készülékről van szó a robbanómotoros változat esetében.

4. Kompresszorok a fogászatban

Igen! Az olajmentes kompresszorokat már olyan területen is felhasználják, mint a fogászat. A szennyeződések nélküli, tiszta sűrített levegő biztosítása érdekében 1040-1980 Watt teljesítményű villanymotor dolgozik. A csendes működés már csak a terület sajátosságaiból adódóan is alapkövetelmény. A kívül-belül fényezett tartály maradéktalanul eleget tesz a felé támasztott elvárásoknak.

5. Sűrítőegységek alacsony zajszinttel és tökéletes hőelvezetéssel

A dugattyús kompresszor sűrítőegységek 0,5-10 lóerő teljesítménnyel rendelkeznek. Alacsony fordulatszámon működnek. Ideális választásnak bizonyulnak egy-és kéthengeres, olajmentes kompresszorokhoz, olajkenésű típusokhoz, ékszíjhajtású megoldásokhoz egyaránt. A FIAC dugattyús kompresszor sűrítőegységei szigorú nemzetközi normák szerint készülnek, és mind a tervezés, mind a

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat