Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Szeptember 01. 11:05, szombat | Életmód
Forrás: MTI

3650 kilométert gyalogolt nászútján egy magyar házaspár

3650 kilométert gyalogolt nászútján egy magyar házaspár

Háromezerhatszázötven kilométert gyalogolt nászútján egy magyar házaspár, amely nemrég internetes honlapot létesített a gyaloglás népszerűsítésére.

Szécsi Gábor és Szécsi-Tóth Zsófia esküvőjük 5. hófordulóján, pénteken érkezett meg Santiago de Compostela spanyolországi búcsújáróhelyre, ahova április 2-án, a házasságkötés után két nappal indultak el.
A pár az öt hónapig tartó szokatlan nászúton 3650 kilométert tett meg gyalog, útba ejtve két másik híres zarándokhelyet, az ausztriai Mariazellt és a franciaországi Lourdes-ot is. Mint Szécsi Gábor telefonon az MTI-nek Santiago de Compostelából elmondta, azt tervezik, hogy folytatják a gyaloglást és a portugáliai Fatimáig "zarándokolnak" tovább.
Szécsi Gábor és Tóth Zsófia márciusban indította el a gyaloglást népszerűsítő honlapot, www.gyaloglunk.hu-t, amelyet a gyaloglók információs központjának szántak.
A honlapon kezdetnek 25 érvet soroltak fel a gyaloglás mellett, de - mint akkor az MTI-nek elmondták - a lista korántsem teljes.
A portál blogoldalán a pár beszámol a "transzkontinentális" gyalogtúra főbb állomásairól.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:48, kedd | Életmód

Mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezető mutatkozott be a Deltában - Videó

A mesterséges intelligencia (MI) segítségével megalkotott műsorvezető mutatkozott be a Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában - hangzott el az M1 hétfő esti Híradójában.

2024. Április 15. 14:10, hétfő | Életmód

Így csúsztak egymásnak az autók az M1-esen

Eseménydús videót közölt az autópályafenntrartó.

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Életmód

MÁV: idén már tizenöt emberéletet követelt a figyelmetlenség és a szabályok megszegése

Tizenöt emberéletet követelt már idén a figyelmetlenség és a szabályok megszegése - közölte honlapján szombaton a MÁV, körültekintő közlekedésre kérve az utazókat.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Életmód

Bodrogi 90 - Gálaműsorral köszöntik a Kossuth-díjas színészt