Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2012. Január 07. 07:13, szombat | Külföld
Forrás: HírTv

180 km/órás szél és hóvihar

180 km/órás szél és hóvihar

Németországban már halálos áldozatot is követelt az Andrea nevű orkán.

A viharos szél több járművet is lesodort az útról Bajorországban. A havazás fennakadásokat okozott Csehországban is. A Francia Alpokban húszezer háztartás maradt áram nélkül.

Viharos szelet és hóvihart hozott Németországban az Andrea névre keresztelt orkán. A keleti Harz-hegységben a szél hótorlaszokat emelt, járművek akadtak el az utakon. Bajorországban egy nő vesztette életét, amikor autójával frontálisan ütközött egy másik kocsival, amelyet egy széllökés sodort át az ellenkező irányba haladó sávba.

180 km/óra

A vihar északnyugat felől érkezett Németországba és dél felé haladt. Az Alpokban a helyenként 180 kilométer/órás széllökések vezetékeket szakítottak le. Háztartások tízezrei maradtak áram nélkül a hegység francia területein.

Csehországban, a morvaországi területeken is munkagépekkel takarítják az utat, ahol hatalmas kamionsor torlódott fel a hóviharban. Csak a téli sportok szerelmesei örülnek, hogy az Óriás-hegységbe is megjött az igazi tél.

Víz alatt Hollandia

Hollandiában a vihar havat nem, csak esőt hozott. Az északi Groningen tartományban több száz hektár szántóföld került víz alá. „A vízszint nagyon magas, ez már a környék házait fenyegeti. Ha áttöri a gátat, az épületek víz alá kerülhetnek” – mondta el a helyi katasztrófavédelem szóvivője. A hatóságok ezért lezárták a környéket, és elrendelték a lakók kiköltöztetését. A közlekedésben is gondot okoz az ítéletidő: a repülőtéren késésekre lehet számítani.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt

2024. Május 18. 05:03, szombat | Külföld

Hetekig eltarthat a helyreállítás a Houstont sújtó vihar után, tovább kutatnak áldozatok után is

Hetekig is eltarthat az áramszolgáltatás helyreállítása a hurrikánerejű viharok sújtotta Houston egyes részein, és változatlanul zajlik a károk felmérése, valamint a kutatás további áldozatok után - közölték a texasi nagyváros ható

2024. Május 17. 20:58, péntek | Külföld

Ukrajnai háború - Orosz védelmi minisztérium: 12 harkivi települést foglalt el a héten az orosz hadsereg

Tizenkét települést fogalt el a harkivi és egyet a donyecki régióban Ukrajnában a héten az orosz hadsereg - közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.