Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2012. Szeptember 19. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

1+1 százalékos kamatcsökkentést is végrehajthat az MNB?

1+1 százalékos kamatcsökkentést is végrehajthat az MNB?

A monetáris tanács külső tagjai elismerték, hogy az augusztusi kamatcsökkentés kockázatos volt, azonban a ciklus tovább folytatódhat a JP Morgan beszámolója szerint. Az elemzőház név nélkül idézte az egyik külső tanácstag nyilatkozatát, aki szerint 1 százalékos kamatcsökkentésre van tér az IMF/EU megállapodás előtt és további 1 százalékos lazításra kerülhet sor a megállapodás után.

Az Equilor elemzői szerint nem lenne meglepő, ha Cinkotai János nyilatkozta volna a fenti sorokat. Az elemzők szerint az jól látszik, hogy az inflációs cél egyre jobban kezd háttérbe szorulni és az adósság ilyen módon történő csökkentése kerül előtérbe. Márciustól, Simor András mandátumának lejárata után tovább lazulhat a monetáris politika. A radikálisabb monetáris beavatkozáss azonban a kockázati felárak jelentősebb csökkenése nélkül könnyen ellökheti a forintot a 300-as szintek fölé.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 14:08, szerda | Belföld

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint -

2024. Május 15. 09:21, szerda | Belföld

Jelentősen csökkent az építőipar termelése is

2024 márciusában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 6,3 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.